Felület előkészítés

Felület előkezelése ragasztáshoz, forrasztáshoz, hegesztéshez és festéshez.

A fém alapfelület akkor tiszta, ha nincsen rajta képződött korrózió (rozsda, szulfát), sem tapadó szennyeződések /zsír, olaj, fémtörmelék, por, korom stb./.
Ha a felületen található olaj és egyéb szennyeződéseket nem távolítjuk el, nem lesz megfelelő a festék tapadása. Ez napjainkban egyre nagyobb probléma, mert nem lesz a felület esztétikus, ráadásul a festék vagy felhólyagosodik, vagy levedlik a felületről. Tehát a festésnek egy nagyon fontos része a zsírtalanítás.

Öntőformák tisztítása

Gumiabroncs öntőforma tisztítása, sütőipari sütőformák tisztítása, nyomóhengerek-, festékhengerek tisztítása egyéb öntőformák tisztítása.

Az öntőformák felülete akkor tiszta, ha az öntés során keletkezet az öntőanyagból kiváló szennyeződésektől mentes. Az öntőformák tisztítása során fontos, hogy a felület ne sérüljön és, hogy a forma mérete se változzon. /anyagveszteség /A lézeres tisztítással mind a két feltétel kiküszöbölhető.

Rozsdaeltávolítás

A Lézeres felülettisztító látványosan és pillanatok alatt eltávolítja a felületi oxidációkat.
Ha “érzékeny” vagy vékony a kezelt anyag vastagsága, akkor lézer paraméterezésével elkerülhető a felület károsítása.
Az évekig rozsdásodó fémtárgyakat is képes a fémig letisztítani feltéve, ha még van használható felület a rozsda alatt.

Festékeltávolítás

Gépalkatrészek, festett gépburkolatok, nyomdai hengerek, kovácsoltvas elemek, festékeltávolításában is hatékony partner a Lézeres felülettisztító technológia.
A festék egy része a termikus energia hatására elpárolog plazmaként, a keletkező füst és maradék szennyeződések pedig elszívásra kerülnek.

Műtárgyak tisztítása

Műtárgyak, régiségek kezelésénél nem elsődleges szempont a gyorsaság, sokkal inkább a tárgy sérülésmentes, finom tisztítása a szennyeződésektől.
Szennyeződések mértékétől és alapanyag minőségétől függően a lézer paramétereit finomhangolással lehet beállítani az adott feladat kívánalmaihoz.

Helyszíni tisztítás

Vállalunk helyszíni tisztítás is nagyobb nem mozdítható gépalkatrészek, nyomdai hengerek vagy olyan öntőformák tisztítását is ahol nem megoldható a szállítás, súly, mennyiség, méret nagyság miatt.